Stoelvering marine RIB Boat

over dit project

Demping voor keiharde klappen!

Deze boten riged hull inflatable commando craft (RHICC) worden ingezet bij missies op zee waarbij snelheid gebaat is, zoals het overmeesteren van piraten. De boten zijn uitgevoerd met twee motoren die ieders goed zijn voor maar liefst 435pk . Daarmee tikt deze boot met volle bemanning gemakkelijk de 80 KM/h aan. Daarbij is goede schokdemping van cruciaal belang voor zowel comfort als veiligheid tijdens lange maritieme operaties. De stoelen moeten ergonomisch ontworpen zijn om de impact van golven te absorberen en de rug van de bemanning te ondersteunen, vooral bij hoge snelheden en ruwe zeeën. Daarnaast moeten de stoelen stevig worden bevestigd aan de romp van de boot om stabiliteit te garanderen en het risico op letsel te verminderen tijdens manoeuvres en abrupte bewegingen. Verder kan de stoelvering worden aangepast aan de voorkeuren van de bemanning en de specifieke vereisten van de missie, zoals verstelbare hoogte en dempingsopties. Kortom, een goed ontworpen stoelveringssysteem draagt bij aan de operationele effectiviteit en het comfort van de bemanning aan boord van een marine rib boat.

De beste zitpositie voor ieder postuur.

Niet iedere militair is even lang of even zwaar. Om toch een goede zitpositie en houding te waarborgen, moeten de stoelen goed op de verschillende personen afgesteld kunnen worden. Hiervoor hebben we een speciale hoogteverstelling ontworpen, waarmee trapsgewijs de hoogte aangepast kan worden. Deze hoogteverstelling staat los van de dempingsconstructie waardoor de demping niet wordt beïnvloed.

  • Duurzame zeewater bestendige constructie
  • Special hoogteverstelling voor de beste zitpositie
  • Uitstekende demping door verbeterde geometrie

Bestand tegen het zoute zeewater

De constructie van de stoelvering moet zeewaterbestendig zijn om corrosie en slijtage door blootstelling aan zout water te voorkomen. Materialen zoals speciaal roestvrij staal, brons legeringen en corrosiebestendige kunststoffen zijn toegepast om de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de stoelvering te waarborgen, zelfs onder de meest veeleisende maritieme omstandigheden. Het is ook essentieel dat de benodigde bevestigingsmiddelen bestand zijn tegen corrosie, om ervoor te zorgen dat de stoelen stevig en veilig blijven, zelfs na langdurig gebruik op zee.