Robot knip/steek machine

over dit project

Robot knip/steek machine

Samen met de klant hebben we deze kolossale zelfrijdende robot ontwikkeld. De wens van de klant was om een robot te ontwerpen die 3 rijen met planten/bomen tegelijk kan knippen of los steken. De machine rijd volautomatisch op gps en doet al rijdend zijn werkzaamheden, waarbij hij zichzelf constant waterpas stelt.
Het geheel rijd op 4 rupsen waardoor zo’n beetje elke ondergrond getrotseerd kan worden.
Alles resulteert erin dat de machine vanaf het eerste moment probleemloos meer dan 𝟗𝟎𝟎 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭𝐞𝐧 𝐩𝐞𝐫 𝐮𝐮𝐫 bewerkt!. Dit niet alleen verbetert de efficiëntie van het snoeiproces, maar minimaliseert ook menselijke arbeid, terwijl het zorgt voor consistente resultaten en een verhoogde opbrengst.

De Machine onderscheidt zich als uniek in zijn soort.

In vergelijking met kleinere handbediende machines met beperkte capaciteit, biedt deze geavanceerde robot een aanzienlijk voordeel. Zijn autonomie, gekoppeld aan indrukwekkende capaciteit, elimineert de beperkingen van handmatige bediening en verhoogt de productiviteit aanzienlijk. Hierdoor wordt niet alleen de efficiëntie gemaximaliseerd, maar ook de arbeidskosten verlaagd. De machine staat daarmee aan de voorhoede van geautomatiseerde oplossingen.

  • Volledig GPS gestuurd.
  • Voorzien van rupsen, bestand tegen elke ondergrond.
  • Multifunctioneel door uitwisselbare gereedschappen.

Dit project vereiste een veelzijdige aanpak, waarbij verschillende disciplines zoals gedetailleerde berekeningen, geavanceerde simulaties en diverse ontwerpelementen werden geïntegreerd. De synergie tussen deze disciplines was essentieel om zowel de functionele als structurele aspecten van de machine te optimaliseren. Door deze geïntegreerde benadering konden we niet alleen de technische uitdagingen overwinnen, maar ook een robuuste en efficiënte machine ontwikkelen die aan de normen van de klant voldoet.

De waardevolle samenwerking tussen TwenTechnics en de klant.

Onze samenwerking met de klant in dit project is gebaseerd op nauw overleg en wederzijds begrip. Door intensief samen te werken, hebben we de unieke behoeften en specifieke eisen van de klant volledig geïntegreerd in het ontwikkelingsproces. Regelmatige feedbackmomenten en open communicatie hebben ervoor gezorgd dat het eindresultaat niet alleen voldeed aan de verwachtingen van de klant maar deze zelfs heeft overtroffen. Deze gezamenlijke aanpak versterkt niet alleen de machine zelf, maar ook de relatie tussen ons en de klant, wat van cruciaal belang is voor het succes van het project en eventuele toekomstige projecten.