Pompskid voor koelwater

over dit project

Pompskid

Pompskids komen bij ons met enige regelmaat voorbij. Voor verschillende klanten en diverse toepassingen zijn pompskids nodig. Een pompskid bestaat meestal uit een basisframe met daarop de pompen en al de andere benodigde appendages zoals buffervaten, afsluiters, filters enzovoort. In veel gevallen wil men een dergelijk pompskid graag prefabriceren in de werkplaats. Zodat deze vervolgens kant en klaar naar de eindgebruiker kan waardoor het plaatsen of ombouwen zo weinig mogelijk tijd in beslag neemt.

Frame pompskid slim opgezet met een combinatie van kokers en zetwerk.

Frames voor dit soort projecten worden door ons meestal opgezet uit een combinatie van koker en gezette profielen. De kokers zorgen voor een stabiel geheel en een chique uitstraling. Waarbij de gezette profielen (in bijvoorbeeld U of C vorm) het geheel praktisch en slim maken. Deze profielen worden voorzien van gaten en dergelijke om de pompen en andere appendages te monteren. Aangezien de gezette profielen laser gesneden worden kunnen hierin alle soorten gaten en vormen worden meegenomen.

  • Geen ruimte voor fouten door slimme opbouw
  • Middels simulatie volledig gecontroleerd op stabiliteit en stevigheid
  • Goede uitlijn mogelijkheden door slimme gaten en patronen

Frames als deze worden door ons altijd gecontroleerd op stabiliteit en stevigheid. Doormiddel van een simulatie wordt gauw duidelijk waar eventueel nog zwakke plekken zitten of het juist overgedimensioneerd is. De duurzame constructie zorgt voor een langere levensduur, wat op lange termijn bijdraagt aan verdere kostenbesparingen. Het slimme frameontwerp optimaliseert zo niet alleen de prestaties, maar ook de economische aspecten van het geheel.

Complete stuklijst voor een inzicht in alle benodigde componenten

Een uitgebreide stuklijst is essentieel voor een vlotte productie van een dergelijk pompskid. Deze gedetailleerde lijst bevat nauwkeurige specificaties van alle benodigde onderdelen, van pompen en kleppen tot sensoren en bevestigingsmiddelen. Door een grondige stuklijst te hanteren, wordt niet alleen het inkoopproces gestroomlijnd, maar ook het montageproces vereenvoudigd. Dit resulteert in een efficiënte productie, minimaliseert fouten en waarborgt de consistentie van elke geassembleerde pompskid, waardoor de algehele kwaliteit wordt verhoogd.