Polijstunit radiatoren

over dit project

Polijst unit

Deze polijstunit voor de radiator spuitlijn is essentieel voor het verkrijgen van een hoogwaardige afwerking. Na het lassen worden de radiatoren naar de polijstunit getransporteerd, waar ze zorgvuldig worden behandeld om eventuele ruwheid of onregelmatigheden te verwijderen. Dit proces zorgt voor een glad oppervlak dat nodig is voor het aanbrengen van verf of coating. De polijstunit kan worden uitgerust met verschillende polijstmaterialen en -methoden, afhankelijk van de vereisten van de radiator en de gewenste afwerking. Na het polijsten worden de radiatoren klaargemaakt voor verdere verwerking, zoals het aanbrengen van een primer en uiteindelijk de definitieve laklaag.

Oppakken van radiatoren op pallets

Na het polijsten worden de radiatoren in dezelfde unit automatisch omgedraaid en vervolgens op pallets gestapeld voor verdere verwerking. Dit efficiënte proces minimaliseert de handling en zorgt voor een gestroomlijnde workflow binnen de fabricagelijn. Door radiatoren direct na het polijsten op pallets te stapelen, wordt het risico op beschadiging geminimaliseerd en wordt de ruimte optimaal benut. Dit zorgt voor een naadloze overgang naar de volgende fase van de productie, zoals het spuiten van de radiatoren.

  • Volledig geïntegreerd in de automatische productie lijn
  • Diverse aandrijftechnieken gecombineerd
  • Toepasbaar op alle maten radiatoren

Het oppakken van de radiatoren gebeurt door een simpele maar slimme magneet constructie. De magneet zit tussen 2 drukplaten die de radiator van de magneet afduwen bij het lossen. De platen bewegen ten opzichte van de magneet door een wig constructie die uiteindelijk aangedreven wordt door een luchtcilinder. Door de magneet tussen de 2 platen terug te trekken, wordt deze van de radiator afgedwongen. Bij het oppakken van een radiator gebeurt precies het tegenovergestelde. Op deze manier worden de radiatoren niet beschadigd en hoeft men niets handmatig vast te zetten.

Aanvoer middels 8 transportbanden geleverd door TwenTechincs.

Na de laatste lasbewerking moeten de radiatoren naar de polijst unit. Door beperkte ruimte en al bestaande machines staat de polijst unit aan de andere kant van de productiehal, circa 40 meter verderop. Om de radiatoren te transporteren is gekozen voor een transportband bestaande uit 8 dezelfde secties. Om de radiatoren goed te ondersteunen dienen het zware transportbanden te zijn. Transportbanden van dit kaliber waren niet in de handel verkrijgbaar, daarom heeft TwenTechnics deze berekend en uitgetekend. Vervolgens hebben we ook de realisatie en installatie van de 8 transportbanden op ons genomen. Zodoende werd de klant volledig ontlast en kon men alles van schets tot fysiek product bij ons neerleggen.