Mengtoren

over dit project

Conische menger voor kruiden

Deze conische menger is een werktuig voor het bedrijfsmatig mengen van kruiden op grote schaal. Met zijn kegelvormige roestvrijstalen mengvat en roterende mengarmen zorgt de menger voor een gelijkmatige verdeling van kruiden, waardoor een consistente smaak en kwaliteit worden gegarandeerd. Door zijn efficiënte ontwerp minimaliseert de menger ook verspilling en maximaliseert hij de productiviteit, wat cruciaal is voor commerciële productie. Met programmeerbare instellingen voor snelheid en mengtijd kan de operator het mengproces nauwkeurig regelen om aan specifieke samenstellingen te voldoen. Door goede toegankelijkheid en een constante uitlezing van het mengproces zal de kwaliteit van het eindproduct worden gewaarborgd.

Slimme grondstof aanvoer.

Rond de conische menger bevindt zich een roestvrijstalen bordes met grondstofaanvoer, waardoor een naadloze en hygiënische workflow mogelijk is. Dit bordes biedt niet alleen een veilige en gemakkelijke toegang tot de menger voor het laden van grondstoffen, maar fungeert ook als een gecontroleerde omgeving waar operators kunnen werken terwijl ze voldoen aan strikte hygiënenormen. De grondstoftoevoer is een soort lift die werkt met behulp van een heftruck. Een pallet met volle zakken kan met een heftruck op de lift worden gezet, vervolgens kan men met diezelfde heftruck de lift naar boven bewegen. De lift is in meerdere posities te vergrendelen zodat de zakken zich altijd op een goede werkhoogte bevinden.

  • Simpele maar doeltreffende functies.
  • Volledig roestvast staal
  • Eenvoudige demontage voor reiniging

Dankzij dit goed doordachte ontwerp wordt efficiëntie gemaximaliseerd en wordt een veilige en hygiënische werkomgeving gecreëerd voor het bedrijfsmatig mengen van kruiden op grote schaal.

Kritische onderdelen eenvoudig demonteerbaar

Belangrijke onderdelen van de conische menger zijn eenvoudig te demonteren voor reiniging dankzij speciale klemmen. Dit ontwerp biedt operators een moeiteloze toegang tot kritieke componenten, waardoor grondige reiniging en onderhoud mogelijk zijn zonder kostbare tijd te verspillen. Door het gebruik van klemmen kunnen deze onderdelen snel worden verwijderd en weer op hun plaats worden gezet, wat downtime minimaliseert en de algehele efficiëntie van het productieproces verhoogt.