Flow Simulatie

Work smart

Optimaal gebruik maken van onze krachtige software!

(Flow) simulatie is een krachtige techniek die wordt gebruikt in diverse technische disciplines, waaronder vloeistofdynamica, thermodynamica en luchtstromingen. Door geavanceerde software te gebruiken, kunnen we onze virtuele modellen gebruiken om het gedrag van vloeistoffen of gassen in verschillende omgevingen te analyseren. Dit stelt u en ons in staat om stromingspatronen, drukverschillen en andere belangrijke parameters te begrijpen. Naast het simuleren van stromingen kunnen we met dezelfde software ook controleren of de getekende producten / constructies sterk genoeg zijn. Deze berekeningen voor de sterkte gaan hand in hand met een groot deel van onze dagelijkse ontwerpen.

Flow Simulatie impressie

Simulatie en praktijk

TwenTechnics simuleert het ook voor u.

Flow simulatie wordt veel toegepast in sectoren zoals lucht- en ruimtevaart, automotive en bouw, waar het helpt bij het optimaliseren van ontwerpen, het verminderen van energieverbruik en het voorspellen van prestaties in uiteenlopende omstandigheden. Dit klinkt voor u misschien allemaal heel spannend en ver weg. Echter is het toegankelijker dan u misschien verwacht, wij behandelen juist de kleinere producten en installaties. U kunt hierbij denken aan een product dat u zelf of door ons heeft laten ontwerpen en waarvan u graag de stromingsweerstand wil weten. Hierbij geven we u een goede indicatie van bijvoorbeeld het stromingspatroon, drukverlies of zelfs de warmteoverdracht. Het biedt een virtueel inzicht voor het verkennen en verbeteren van de efficiëntie van u product of systeem.

twentechnics images

  Wij horen graag van u

  Wij gaan graag met u in gesprek om uw vraagstuk door te nemen

  Laat hieronder u gegevens achter en waag het erop om ons uit te dagen.


  captcha

  zeven − zes =

  Controleren

  Vertrouwen is goed, controle is beter

  Een CFD-simulatie voeren wij vaak al uit in de ontwerpfase. Eventuele aanpassingen zijn dan snel uitgevoerd. Toch is het soms ook handig om achteraf deze simulatie te gebruiken. Het is de ideale tool om bepaalde kritieke punten te controleren op verbeteringen. In de meeste gevallen loont het zich om middels een simulatie het ontwerp en / of product te controleren. Uit ervaring is meerdere malen gebleken dat de resultaten van deze simulatie nauw aansluiten bij de werkelijkheid. We kunnen met tal van eigenschappen rekening houden om een zo realistisch mogelijk beeld te creëren.

  Bekijk ons portfolio