Projecten

Bekijk hier ons portfolio

ROOKGENERATOR

Voor Nederlands grootste Smokehouse.

Voor Nederlands grootste Smokehouse heeft TwenTechnics de engineering verzorgd van een nieuwe rookgenerator. Het apparaat wordt gevoed met houtsnippers en werkt vervolgens het gehele proces automatisch af. Met de gegenereerde rook is het mogelijk in speciaal gebouwde ruimtes voornamelijk vlees en vis te roken. De uitdaging lag hem in het feit dat de klant een hoge rookontwikkeling van een constante temperatuur wenste. Dit is verkregen door een pneumatisch regelbare luchttoevoer in combinatie met frequentie geregelde blower toe te passen. TwenTechnics heeft het proces van engineering tot en met de productie begeleid. In het traject zijn 3D modellen, animaties en werktekeningen verzorgd.

MORTELPOMP TRECHTER

In opdracht van Lasbedrijf Krola.

In opdracht van Lasbedrijf Krola heeft TwenTechnics de engineering van een nieuwe trechter voor een mortelpomp verzorgd. De klant stelde enkele prioriteiten, waaraan de nieuwe trechter moest voldoen. De capaciteit van de nieuwe trechter moest vergroot worden. Daarnaast was de wens deze zo licht mogelijk te ontwerpen en bij voorbaat slijtvast materiaal toe te passen. Van de bestaande trechter zijn de adapter en aansluitingen als uitgangspunt genomen. Zodat beide trechters op alle varianten van de mortelpompen gemonteerd kunnen worden.

HAVENKAST

In opdracht van een elektrotechnisch bedrijf.

In opdracht van een elektrotechnisch bedrijf heeft TwenTechnics de engineering van de havenkasten voor de gemeente Groningen mogen doen. De gemeente Groningen kampte met de vraag of het mogelijk zou zijn, de omgeving van een groot aantal woonarken te verfraaien. In samenwerking met alle belanghebbende partijen is de havenkast tot stand gekomen. Deze havenkast is voorzien van o.a. leidingwater, spanning, een rioolafzuigsysteem, postbussen, elektronische toegangsbeveiliging en ligplaatsnummers. Tot de uitvoerende werkzaamheden voor TwenTechnics behoorden het ontwerp, de engineering en het verwaardigen van de werktekeningen. Daarnaast heeft TwenTechnics de bouw van het eerste prototype begeleid.

TILLY LIGHT

In opdracht van Tilly Light B.V

In opdracht van Tilly Light B.V. heeft TwenTechnics de engineering van deze, inmiddels landelijk bekende fietsendrager mogen doen. Deze unieke fietsendrager is zeer eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat tillen overbodig is. De Tilly Light kan middels een afstandsbediening in hoogte worden versteld. Hierdoor hoeft een fiets niet op de drager te worden getild, maar kan deze in één soepele beweging vanaf de stoep op de fietsendrager worden gereden. Naast deze flexibiliteit is de fietsendrager gemaakt uit twee losse delen. Dit maakt dat het gedeelte dat op de trekhaak moet worden bevestigd zeer soepel en eenvoudig te bevestigen is.

CRUISE E-BIKE

Een balans tussen sportiviteit en ontspanning.

Voor een Duitse klant heeft TwenTechnics de engineering gedaan van een compleet nieuwe E-bike. Onze klant hoopt met zijn model, een “cruise uitvoering” een balans te vinden tussen sportiviteit en ontspanning. Met zijn vol geveerde ultralichte aluminium frame zorgt de E-bike ervoor dat u bijna elk terrein kunt betreden. Maar mede doordat het extra grote stuur en het luxe zadel ergonomisch zeer goed ten opzichte van elkaar zijn gepositioneerd, kunt u ook heerlijk relaxt cruisen op de langere afstanden. TwenTechnics heeft de gehele engineering van het eerste concept verzorgd. Aan de hand van de werktekeningen zijn prototypes geproduceerd en zullen deze verschillende testen en keuringen ondergaan.

Transportkar

Voor het interne transport

Voor het interne transport binnen een metaalbedrijf wou men transportkarren hebben om op een ergonomisch verantwoordelijke manier zware stalen platen vanaf de pallet op de werkplek te kunnen tillen. In samenwerking met de klant heeft TwenTechnics de engineering voor deze transportkar mogen verzorgen. Dit heeft geleid tot een zeer flexibele samenwerking tussen de klant en leveranciers van de bijbehorende tools voor het heffen van de producten.

Spreader

In opdracht van een gespecialiseerd bedrijf in hijstechnieken.

In opdracht van een gespecialiseerd bedrijf in hijstechnieken heeft TwenTechnics de opdracht gekregen voor de engineering van een spreader. Deze spreader is ontworpen om producten te hijsen die vervolgens in de gehesen stand moesten roteren om de X-as. Hiervoor is een speciale opname ontworpen waar de producten aan komen te hangen. TwenTechnics heeft de engineering en de sterkteberekeningen verzorgd voor deze spreader. Hierdoor is deze met de benodigde certificering door de eindgebruiker in productie genomen.

SLUITMACHINE T.B.V. RADIATOREN

Wie kent ze niet?

De sinds jaar en dag bekende paneelradiatoren. Voor de productie van deze radiatoren heeft TwenTechnics meerdere apparaten ontwikkeld en gemodificeerd. De sluitmachine is voorzien van speciale druk- en sluitrollen die er voor zorgen dat de randen aan de 2 uiteinden van de radiator tegen elkaar aan worden gedrukt en worden afgerond. Hierdoor worden eventuele scherpe randen rondom de radiator afgerond. TwenTechnics heeft voor dit project ter plekke alles kritisch bekeken en ingemeten, om daarbij gelijk een eerste opzet in 3d te maken en te bespreken met de klant. Op deze manier is er voor gezorgd dat de klant in een zo kort mogelijk tijdsbestek een werkende oplossing heeft.

BIG-BAG HIJSFRAME

Voor een betonverwerkingsfabriek.

Voor een betonverwerkingsfabriek, in opdracht van Machinefabriek Boessenkool heeft TwenTechnics een hijstool ontwikkeld voor Big-Bags. Daarnaast is de engineering uitgevoerd en zijn de werktekeningen gerealiseerd. Aan de hand daarvan is deze tool ISO gecertificeerde. Met dit Big-Bag hijsframe is het erg eenvoudig om gevulde zakken te verplaatsen, doormiddel van de 4 punten waar de Big-Bag ingehaakt kan worden. Ook is het mogelijk met deze tool lange betonnen balken te hijsen. Deze balken kunnen door middel van de 2 hijsogen in het midden worden opgehesen. Op deze manier is er maar 1 hijsgereedschap nodig voor 2 verschillende handelingen.

SODIAK HORSE TRUCK

Voor Sodiak Luxury Horsetrucks.

Voor Sodiak Luxury Horsetrucks heeft TwenTechnics de engineering verzorgd voor de gehele aluminium opbouw dat op het chassis wordt gemonteerd. Deze is zo ontworpen dat het een geheel modulaire opbouw is geworden waardoor het eenvoudig samen te bouwen is. Mochten er klant specifieke wensen zijn, kunnen deze exclusief en snel worden gemaakt. TwenTechnics heeft voor deze luxe horsetruck de vertaalslag gemaakt van de eerste ideeën voor de inrichting in de vorm van 3D modellen. Nadat er samen met de klant voor een definitief concept is gekozen zijn de bijbehorende werktekeningen voor de productie van de componenten gemaakt.

Stortbak

Veilig binnen de ISO 9001 gecertificeerde omgeving.

TwenTechnics werkt vaak nauw samen met haar klanten in het ontwikkelen van producten. Deze klant wenste een makkelijk systeem voor het vervoeren van grondstoffen. In samenwerking met de klant zijn de bestaande transportmiddelen door ontwikkeld tot deze nieuwe stortbakken.

De stortbakken zijn zodanig door TwenTechnics ontwikkeld dat deze door een heftruck chauffeur automatisch gevuld en gelost kunnen worden. Om deze handelingen uit te voeren is het zelfs niet nodig van de truck af te stappen. Dat maakt het mogelijk dat er geheel veilig binnen de ISO 9001 gecertificeerde omgeving gewerkt kan worden.

BORDER T.B.V. WATERINSTALLATIE

voor RWB water services.

TwenTechnics heeft voor RWB water services de engineering verzorg t.b.v. bordessen. Deze bordessen zijn bestemd voor een bronwaterinstallatie. De uitdaging in dit project was de beperkte ruimte waar de bordessen met bijbehorende trappen geplaatst konden worden. Daarnaast was het gehele buizensysteem reeds geïnstalleerd, waardoor de bordessen in deelbare modules moesten worden geproduceerd. Door een goede samenwerking en uitwisseling van onderdelen van de installatie zijn de bordessen conform de beschikbare ruimte ontworpen. TwenTechnics heeft hiervoor 3D modellen gemaakt en tot slot de werktekeningen uitgewerkt.